تهران- ایرنا- نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی در کشور گفت: در پایان سال ۱۴۰۲ شاهد تحولی عظیمی در حوزه توسعه زیر ساختهای کشور خواهیم بود که رضایت مردم را به دنبال خواهد داشت.
«ذبیح الله اعظمی ساردویی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا، در مورد آغاز عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی در کشور گفت: شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر، مجتمع فولاد مبارکه، صنایع مس ایران و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، موسسات توانمندی هستند که منابع مالی مورد نیاز برای اجرای این پروژههای صنعتی را تامین میکنند تا گامی مهم برای توسعه کشور بردارند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد با بیان اینکه دولت ها ممکن است در فروش نفت و یا اخذ مالیات برای تحقق بودجه موفق نباشند، اظهار داشت: این موسسات و شرکتها از نظر سرمایهای توانمند هستند و برخی از این معادن می توانند به دولت برای ایجاد رونق اقتصادی وام و تسهیلات اعطا کنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیزدهم شرکتهای بزرگ صنعتی را موظف به سرمایهگذاری در این ۴۸ پروژه صنعتی کرد، که اقدامی مهم بود و امیدواریم دستاوردهای اجرای این پروژه عظیم هر چه زودتر موجب رونق اقتصادی و حل مشکلات معیشتی مردم شود.
اعظمی یادآور شد: انتقال آب خلیج فارس به گل گهر سیرجان و رفسنجان در دولت سابق با مشارکت بخش خصوصی انجام شد دولت در این پروژه ریالی هزینه نکرد، اما افتتاحیه این طرح توسط رییس دولت وقت انجام شد . این موضوع نشان می دهد که بخش خصوصی معادن، میتواند جهت رفع محرومیت زدایی به دولت کمک کند.
وی با تشکر از اقدامات دولت در آغاز عملیات ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی گفت: دولت می تواند با اجرای چنین طرحهایی چهره منطقه محروم را عوض کند و با اولویت بخشی به رونق تولید و صنعت گام مهمی برای فقر زدایی بردارد.
نماینده مردم جیرفت با بیان اینکه برای اجرایی پروژهها در کشور نباید منتظر سرمایه گذاری شرکتهای خارجی باشیم گفت: با اتکا به شرکتهای داخلی میتوان گامهای بلندی برای عملیاتی کردن این پروژهها در کشور برداریم. دولت در اتکا به ظرفیتهای داخلی و مقابله با تحریمها اقدامات خوبی انجام داده است .
وی مجلس ادامه داد: تحریم ها مشکلاتی را برای فعالیت های اقتصادی ایجاد کرده است، تحریمهای بانکی،حمل و نقل محصولات و برگشت پول از چالشهای پیش روی دولت است.
اعظمی ساردوئی بیان داشت: در پایان سال ۱۴۰۲ شاهد تحولی عظیمی در حوزه توسعه زیر ساختهای کشور خواهیم بود که رضایت مردم را به دنبال خواهد داشت همان طور که رییس مجلس شورای اسلامی گفت چله دوم انقلاب، مردم طعم شیرین انقلاب را خواهند چشید.
نماینده جیرفت با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم جهت محرومیت زدایی در کشور گفت: دولت با برنامه ریزی دقیق در راستای توسعه صنعتی کشور میتواند کام مردم را شیرین کند، بدون برنامه ریزی توسعه امکان پذیر نیست. مجلس هم در این مسیر به دولت کمک خواهد کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بسیاری از کشورهای فاقد نفت و گاز بر مبنای مالیات اداره میشوند، اظهار داشت: تولید صنعتی محصولات کشاورزی اعم از پسته، انجیر و خرما از یک سو و ایجاد زیر ساختهای صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی از سوی دیگرگام مهمی برای رونق تولید است.
وی تصریح کرد: آغاز اجرایی عملیاتی ۴۸ پروژه صنعتی در کشورگام مهی برای رونق تولید و اشتغال در کشور است و باید با مدیریت جهادی ارجای این پروژه ها در کشور پیگیری شود تا به زودی شاهد دستاوردهای خوبی در زمینه توسعه اقتصاد در کشور باشیم.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما، دستور آغازعملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور را با اعتباری معادل ۱۷ میلیارد دلار صادر کرد.
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسئوولیت سرمایهگذاری در این ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی را بر عهده دارند.
۱۱ میلیارد دلار صادرات سالانه، تولید ۵۴ میلیون تن محصول معدنی، فلزی و پتروپالایشی، معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه پس از بهرهبرداری و ایجاد ۲۱ هزار شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم از جمله مزیتها و ظرفیتهای این پروژههای عظیم پس از بهرهبرداری است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است