رییس جمهور راهبرد عملیاتی دقیقی برای پایان دادن به بن بست اقتصاد
تهران – ایرنا – نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه ایران درصدد تقویت سبد دیپلماسی برای خلاصی از تنگناهای اروپایی و آمریکایی است، گفت: رییس جمهور برای پایان دادن به بنبستهای قبلی که در مسیر اقتصاد ایران وجود داشته راهبرد عملیاتی دارد.
عباس مقتدایی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، با بیان اینکه تحولات قابل توجهی در ماههای اخیر در عرصه روابط بین الملل شکل گرفته است و به نظر میرسد که دور جدیدی از نظم منطقهای و جهانی در حال شکل گیری است، اظهار داشت: ایالات متحده آمریکا دچار افول در مدیریت جهانی شده است و قدرتهای نوظهور در حال برعهده گرفتن مسئولیتهای جدید در صحنه بین الملل هستند و به نظر میرسد ایران هم به جهت دارا بودن نقش ژئوپلیتیک در منطقه و ژئواکونومیک در روند جهانی از جایگاه خاصی در این روند برخوردار است.
نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: رییس جمهور با طرح موضوع دیپلماسی همسایگان و پس از آن با طرح ارتباط وسیعتر با سازمانها یا نهادهای منطقهای یا نهادهایی که توسط قدرتهای نوظهور در حال شکلگیری هستند، فرصتهای جدیدی را در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار داده که این روند مورد استقبال سایر کشورها هم هست.
وی با اشاره به حضور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس شانگهای در چند ماه قبل عنوان کرد: آیتالله رییسی با افزایش تعامل با کشورهای همسایه و منطقه از جایگاه و موقعیت اقتصادی ایران بیش از پیش دفاع میکند و همکاری با کشورهایی که جایگاه اقتصادی ویژهای دارند نیز بر این تعاملات افزوده است.
توسعه همکاری با کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و همسایگان رشد اقتصادی کشور را تضمین خواهد کرد
این نماینده مجلس یادآور شد: سخنرانی رییس جمهور در اجلاس بریکس که متشکل از اقتصادهای نوظهور جهانی است، نشان میدهد که رئیس جمهور راهبرد عملیاتی برای پایان دادن به بن بستهای قبلی که در مسیر اقتصاد ایران وجود داشته، پیدا کرده و با درایت این کار را پیش میبرد.
مقتدایی با تاکید بر اینکه ایران اکنون همکاری گستردهای را با کشورهای نظیر روسیه، چین و برخی از کشورهای آفریقایی از جمله آفریقای جنوبی آغاز کرده است، عنوان کرد: جمهوری اسلامی با توسعه همکاری با کشورهای آمریکای لاتین و بستن قراردادها یا امضا اسنادی در مناطقی نظیر آمریکای لاتین، توانمندی کشور را برای دهههای آینده تضمین خواهد کرد.
نماینده مردم اصفهان با بیان اینکه همکاری ایران با کشورهای مانند برزیل با هدف رفع بن بستهای قبلی در مسیر ارتباطات اقتصادی است، تصریح کرد: همین سیاست را جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو شانگهای و دیگر کشورها نظیر چین، روسیه، قزاقستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان و کشورهای از این دست ادامه می دهد تا مسیرهای جدیدی را برای ارتباط ایران با سایر کشورهای جهان و حتی اروپا باز کند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: اکنون شاهد تحولات مهم منطقهای هستیم و ایران فرصتها را شناسایی کرده است و در آن مسیر گام برمیدارد چراکه آقای رئیس جمهور و وزیر امور خارجه فهم خوبی از ارتباطات بینالمللی را به منصه ظهور رساندهاند که این روند میتواند ایران را به عنوان یکی از قدرتهای نوظهور تقویت کند.
ایران درصدد تقویت سبد دیپلماسی برای خلاصی از تنگناهای اروپایی و آمریکایی است
مقتدایی درباره رفت و آمدهای دیپلماتیک دولت سیزدهم نیز گفت: روابط دیپلماتیک که این روزها در جریان است، نشان از عزم ایران برای تقویت سبد دیپلماسی خود دارد تا از تنگناهای اروپایی و آمریکایی خلاصی یابد.
وی خاطرنشان کرد: ارتباطات دیپلماتیک جدید گواه آن است که جمهوری اسلامی ایران نگاه به آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین را در اولویت قرار داده است و در این سیاستگذاری، غربیها متضرر اصلی فشار بر ایران خواهند بود.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور چندی پیش به دعوت رسمی رئیس جمهوری خلق چین در چهاردهمین اجلاس سران بریکس و جمع دیگری از کشورها موسوم به «بریکس پلاس» که به صورت مجازی برگزار شد، سخنرانی کرد.
بریکس شامل اقتصادهای نوظهور از جمله چین، روسیه، هند، برزیل و آفریقای جنوبی است و ایده شکلگیری آن به سال ۲۰۰۰ برمیگردد. اولین اجلاسیه بریکس در سال ۲۰۰۹ برگزار شده و در روزهای گذشته چین میزبان چهاردهمین اجلاسیه بوده است. بریکس نمایانگر نیمی از جمعیت جهان است و بخش قابل توجهی از قدرت اقتصادی دنیا را در اختیار دارد. در اجلاس بریکسپلاس، صرفا ایران از منطقه غرب آسیا دعوت شده بود.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
آیپی شما:
مرورگر شما:
آخرین بروزرسانی سایت: 1401-03-03 12:40