درآمدزایی سالانه ۵ میلیارد دلاری از فاز ۱۱ پارس جنوبی

وزیر نفت با اشاره به تعلل ۲۲ ساله در توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: سالانه درآمد نزدیک ۴ تا ۵ میلیارد دلار عایدات این فاز است و تولیدش به کاهش ناترازی گاز کمک می‌کند.


به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز در آیین رسمی جابه‌جایی و نصب سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با اشاره به اینکه امروز این پیام خوب را به ملت دادیم و امیدواریم به‌زودی به تولید ۵۰ میلیون مترمکعبی گاز غنی در روز برسیم، اظهار کرد: این کار با خلاقیت چهار شرکت ملی نفت ایران، نفت و گاز پارس، پتروپارس و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی انجام شد.


وی افزود: قرارداد توتال برای اجرای طرح توسعه فاز ۱۱ حدود ۴.۹ میلیارد دلار بود، اما آنها از این قرارداد خارج شدند و باختند، امروز با یاری خدای متعال و تکیه بر نیروهای توانمند داخلی کار به نتیجه رسید.


وزیر نفت با بیان اینکه در آغاز دولت تأکید شد طرح توسعه فاز ۱۱ به بهره‌برداری برسد، تصریح کرد: با توانی که به خرج دادید، بهره‌برداری از این فاز در شرایط ناترازی گاز در زمستان کمک خواهد کرد.


اوجی با اشاره به اینکه این بهره‌برداری اثر مثبت بر درآمدهای ارزی در سال «مهار تورم و رشد تولید» خواهد داشت، افزود: سالانه درآمد نزدیک ۴ تا ۵ میلیارد دلار عایدات این فاز است و تولیدش به کاهش ناترازی گاز کمک می‌کند. نکته مهم آن است که این پروژه در شرایط تحریم انجام شد و نشان داد می‌توانیم و عیدی خوبی هم به مردم بود.


وی ادامه داد: فاز ۱۱ تنها بخش میدان مشترک پارس جنوبی بود که توسعه پیدا نکرده بود و هر روز که دیرتر برداشت می‌کردیم، طرف مقابل برداشت گاز داشت.  وزیر نفت با اشاره به اینکه جابه‌جایی سکوی ۱۲c به وزن ۳۲۰۰ تن لجستیک خاصی می‌طلبید، گفت: این جابه‌جایی ریسک بالایی داشت، اما موفقیت‌آمیز بود و اگر در آینده نیاز باشد این توانمندی را داریم.


اوجی تأکید کرد: امروز آخرین فاز دریایی پارس جنوبی به نتیجه رسید و فاز توسعه‌ای تازه‌ای نداریم و روی همین فازها برای افزایش تولید و فشارافزایی کار خواهد شد.


وی با اشاره به انتقال کشتی «اوشنیک» به کشور برای این جابه‌جایی گفت: هم‌زمان پایه‌های سکو در موقعیت فاز ۱۱ نصب شد و حفاری چاه‌ها را آغاز کردیم و همه این اقدام‌ها در دولت سیزدهم انجام شد.


وزیر نفت تصریح کرد: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌زودی با حضور رئیس‌جمهوری با تولید اولیه روزانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون مترمکعب به بهره‌برداری می‌رسد.


اوجی با اشاره به اینکه با توان متخصصان داخلی همه کار توسعه فاز ۱۱ در دولت سیزدهم انجام شد، افزود: در دولت سیزدهم پروژه‌های اولویت‌دار را طی این ۲۲ ماه انجام دادیم که شامل بهره‌برداری از پالایشگاه آبادان، افتتاح پالایشگاه فاز ۱۴، پروژه ان‌جی‌ال ۳۲۰۰ هویزه و نصب سکوی فاز ۱۱ از جمله آنهاست.


وی تأکید کرد: برای جبران ناترازی گاز نیز فعالیت‌های مطلوبی انجام شده است که چالش زمستان را حل می‌کند، پارسال ۱۲ میلیارد دلار پروژه‌های نیمه‌تمام نفتی به بهره‌برداری رسید و امسال ۶۸ پروژه نیمه‌تمام نفتی به ارزش ۱۵ میلیارد دلار بهره‌برداری خواهد شد.


خودکفایی ایران در ساخت پالایشگاه و پتروشیمی و توسعه میدان‌های نفت و گاز


وزیر نفت همچنین اعلام کرد که ایران اکنون در ساخت پالایشگاه و پتروشیمی و توسعه میدان‌های نفت و گاز خودکفا شده است.


اوجی، امروز در حاشیه آیین رسمی جابه‌جایی و نصب سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در جمع خبرنگاران با اشاره به انجام موفق این عملیات از سوی کارشناسان و متخصصان داخلی گفت: جابه‌جایی و نصب سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی کار خلاقانه‌ای بود و تولید آن سه سال زودتر از برنامه انجام شد.


وی افزود: فاز ۱۱ فازی است که شرکت‌های توتال و سی‌ان‌پی‌سی‌آی چین در سال ۹۶ برای تکمیل آن قرارداد ۴.۹ میلیارد دلاری با ایران امضا کردند، اما در شرایط سخت تحریم‌ از آن خارج شدند.


وزیر نفت تصریح کرد: طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با استفاده از همه ظرفیت‌ها در دولت سیزدهم تکمیل شد و امروز شاهد نصب موفقیت‌آمیز آن بودیم و این فاز در چند هفته آینده با تولید اولیه روزانه ۱۲ تا ۱۵ میلیون مترمکعب گاز غنی عملیاتی می‌شود.


اوجی با بیان اینکه چهار حلقه چاه آن عملیاتی شده است و دو چاه دیگر تا چند ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد، از تولید گاز فاز ۱۱ پارس جنوبی به‌منظور کمک به ناترازی گاز در زمستان و افزایش درآمد کشور خبر داد و گفت: پتروپارس در اجرای فاز نخست طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی نقش داشته و اکنون ثمره نیروهای متخصص و توانمندش در اجرای پروژه‌های این میدان قابل مشاهده است.
وی اظهار کرد: مطالعات در زمینه فشارافزایی فازهای پارس جنوبی با شرکت‌های داخلی و خارجی هم رو به اتمام است.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز
لینک مطالب دیگردستگاه تصفیه آب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید