طرد گروه های فلسطینی شرط واشنگتن برای کاهش تحریم های سوریه

دولت ترامپ در یک دستورالعمل سیاسی جدید با اعمال شروطی چون اخراج گروه‌های فلسطینی و کنترل تسلیحات شیمیایی، کاهش تحریم‌ها علیه سوریه را منوط به پذیرش این درخواست‌ها کرده است.


به گزارش ایسنا، رسانه آمریکایی در مقاله‌ای با اشاره به شروط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای کاهش محدودیت‌ها علیه سوریه، گزارش داد که واشنگتن خواستار اخراج نیروهای فلسطینی از خاک سوریه شده است.


به گزارش روزنامه «وال‌ استریت ژورنال»، دولت ترامپ در حال اعمال موضعی سخت‌تر در قبال دولت جدید سوریه است و تنها در صورتی حاضر به کاهش تحریم‌ها علیه سوریه خواهد شد که حاکمان جدید این کشور، نیروهای فلسطینی را از خاک سوریه اخراج کنند.


مقام‌های آمریکایی اعلام کردند کاخ سفید در هفته‌های اخیر یک دستورالعمل سیاستی صادر کرده که از دولت سوریه می‌خواهد اقداماتی از جمله تأمین امنیت ذخایر تسلیحات شیمیایی این کشور را انجام دهد. در مقابل، آمریکا بررسی تجدید معافیت تعداد محدودی از تحریم‌ها را که در دوران «جو بایدن» صادر شده بود، در دستور کار قرار خواهد داد.


رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه در این دستورالعمل جدید نامی از روسیه به چشم نمی‌خورد، گزارش داد که این نشان می‌دهد دولت ترامپ از فشار برای تعطیلی پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه عقب‌نشینی کرده است، به ویژه در سایه مذاکرات جاری میان مسکو و واشنگتن برای پایان جنگ اوکراین.


یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این دستورالعمل گفت: «ایالات متحده در حال حاضر هیچ نهادی را به‌عنوان دولت سوریه به رسمیت نمی‌شناسد. مقام‌های موقت سوریه باید به‌طور کامل تروریسم را رد و سرکوب کنند.»


آمریکا همچنان «احمد الشرع» موسوم به «ابومحمد الجولانی» را که سرکردگی «هیات تحریرالشام» را برعهده دارد، یک «تروریست» می‌داند؛ عنوانی که به سابقه او در پیوستن به شورش علیه نیروهای آمریکایی در عراق و بعدتر تأسیس شاخه‌ای از القاعده در سوریه مربوط می‌شود.


دولت بایدن در دسامبر گذشته مقام‌های ارشد خود را برای دیدار با جولانی اعزام کرد و جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین‌شده توسط اف‌بی‌آی برای بازداشت او را لغو کرد. اما به نظر می‌رسد دولت ترامپ بدون مشاهده اقدامات مضاعف از سوی جولانی و نیروهایش، حاضر به اتخاذ گام‌های بیشتری در حمایت از این گروه نیست. در ماه مارس، نیروهای وابسته به جولانی در پاسخ به حمله طرفداران «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سابق سوریه، عملیاتی انجام دادند که به شهادت اعضای اقلیت مذهبی علوی منجر شد.


مقام‌های وزارت دفاع آمریکا اعلام کردند که پنتاگون قصد دارد شمار نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه را طی هفته‌های آینده به نصف کاهش دهد و پایگاه‌های نظامی خود در این کشور را تجمیع کند. قرار است در تابستان آینده بازنگری جدیدی برای بررسی کاهش بیشتر نیروها انجام شود.


«استیو ویتکاف»، نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا که یکی از چهره‌های بانفوذ دولت ترامپ به شمار می‌رود، در ماه گذشته میلادی گفته بود که «شرع فرد متفاوتی شده»، با این حال، برخی رهبران جمهوری‌خواه نگرانند که عقب‌نشینی آمریکا در سوریه فضا را برای نفوذ مضاعف روسیه و چین باز کند.


دولت سوریه از اظهارنظر درباره خواسته‌های جدید آمریکا که به آن‌ها ابلاغ شده، خودداری کرده است. جولانی چندین سال برای تغییر وجهه خود تلاش کرده است و کوشیده تا با مشارکت در مبارزه با داعش و منع هیات تحریرالشام از انجام عملیات در خارج از مرزهای سوریه، مقبولیت خود نزد غرب و جامعه بین‌المللی را افزایش دهد. او همچنین متعهد شده که از درگیری با رژیم صهیونیستی پرهیز کند.


رسانه آمریکایی با طرح این ادعا که بدون کاهش تحریم‌های آمریکا، بازسازی سوریه دشوار خواهد بود، گزارش داد که اتحادیه اروپا و بریتانیا در ماه‌های اخیر برخی از تحریم‌ها را کاهش داده‌اند. با این حال، بدون حمایت آمریکا و دسترسی به نظام مالی آمریکا، سوریه در پرداخت حقوق کارکنان دولتی و آغاز پروژه‌های بازسازی که می‌تواند زمینه بازگشت آوارگان و جلوگیری از تجدید خشونت‌ها را فراهم کند، با مشکل جدی مواجه خواهد شد.


«ناتاشا هال»، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات راهبُردی و بین‌المللی در واشنگتن، گفت: «برای تحقق هر یک از این اهداف و حتی برای برقراری حداقلی از امنیت در کشور، به کمک‌های فراوانی نیاز است و وقت هم تنگ است.»


به گزارش وال‌ استریت ژورنال، واشنگتن از حاکمان جدید دمشق خواسته تا بیانیه‌ای علیه گروه‌های افراطی صادر کند و همچنین فعالیت گروه‌های مسلح فلسطینی در خاک خود را ممنوع کند. دمشق همچنین باید اعضای این گروه‌ها را از خاک سوریه اخراج کند. گروه‌های فلسطینی طی دهه‌ها در سوریه مستقر بوده‌اند و از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸، سوریه میزبان جمعیت زیادی از پناهندگان فلسطینی بوده است. به گزارش رسانه آمریکایی، اخراج این گروه‌ها می‌تواند دمشق را در مسیر تقابل با این نیروها قرار دهد.


مقام‌های آمریکایی وعده داده‌اند در صورتی که سوریه همه این اقدامات را انجام دهد، آمریکا متعهد خواهد شد که تمامیت ارضی سوریه را به‌رسمیت بشناسد، روابط دیپلماتیک را بررسی کند و برچسب تروریست را از برخی اعضای دولت جدید بردارد.


بر اساس این سیاست جدید، آمریکا همچنین تمدید معافیت‌های تحریمی صادرشده در دوران بایدن در ژانویه را در نظر خواهد گرفت؛ معافیت‌هایی که با هدف تسریع ارسال کمک‌های انسانی، شامل برق، سوخت و گاز طبیعی، به سوریه صادر شده بود.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید